הקמת עמותה למען ילדים נזקקים: המדריך המלא למתחילים

אוהבים לתת מכל הלב למען האחר? חשוב לכם לעשות משהו לא רק עבור עצמכם ועבור המשפחה שלכם, אלא גם בשביל אנשים אחרים שהחיים לא האירו להם פנים? רוצים לקחת את העשייה שלכם למקסימום? ובכן – יכול מאד להיות שגם עבורכם האפשרות של הקמת עמותה היא אפשרות מצוינת, ואם התשוקה שלכם היא להושיט יד לילדים נזקקים שידם אינם משגת, זוהי בהחלט מטרה מבורכת ואנו בהחלט ממליצים לעשות זאת. עם זאת חשוב לזכור כי הקמת עמותה זה דבר מה שצריך להיעשות בצורה מסודרת והיא אפשר להתחיל עם פעילות של איסוף תרומות כספיות מבלי לעבור בצינורות המקובלים. על כן, אנו רוצים לשתף אתכם כאן במדריך המלא והמקוצר של להקמת עמותה שיעזור לכם לקבל מושג ראשוני לגבי התהליך שאתם צריכים לעבור. בהצלחה!

רישום

הדבר הראשון שחשוב לזכור זה שיש לרשום את העמותה לפני תחילת הפעילות. על פי החוק היבש דרושים שני חברים בגירים מעל גיל 18 על מנת לחתום על מסמכים לפתיחת עמותה, אך לצורך הכרה של מס הכנסה ומע"מ בעמותה לצרכי מיסוי, היא צריכה לכלול לכל הפחות שבעה חברים רשומים. טפסי הבקשה ניתנים להורדה באתר האינטרנט של רשם החברות. בטופס הזה תציינו את השם שניתן לעמותה, תפרטו את מטרותיה וכן תוסיפו את התקנון. באתר ניתן למצוא גם פורמט בסיסי של תקנון שאותו ניתן לערוך בהתאם לצרכים הספציפיים שלכם. לאחר שתסיימו את השלבים הטכניים הללו, תוכלו לעבור לחלק החשוב של מימון כספי של פעילות העמותה. השלב הזה נדבר על תרומות מהציבור, הסתייעות בקרנות ותקציבים של המדינה וכן פנייה לקרנות פילנתרופיות שהן אמצעי מימון יעיל במקרים כאלה. בואו נדבר על האפשרויות הללו קצת יותר לעומק.

מימון

באופן טבעי למדי, על מנת שהעמותה שלכם תוכל לסייע לילדים, עליה להיות בעלת האמצעים לעשות זאת וזה לא משנה אם אתם רוצים להעביר כסף למשפחות עם קשיים או לממן תוכניות סיוע או לימוד לצורך העניין לילדים. לאירועים חד פעמיים אפשר לפנות תמיד אל הציבור הרחב ולנסות לגייס כספים בקמפיין גיוס תרומות, אבל אתם כנראה מכוונים לטווח הרחוק ועל כן כדאי גם למצוא מקורות מימון יציבים על בסיס קבוע. אפשרות אחת היא לפנות אל משרדים ממשלתיים ולגשת למכרזים וקולות קוראים שמפורסמים. אם תעמדו בתנאים אתם עשויים לקבל מימון חד פעמי או קבוע לצורך כך. אפשרות נוספת היא פנייה לקרנות פילנתרופיות. אלו הם גופים שהוקמו על ידי נדבנים בעלי הון שמטרתם לסייע באופן כספי מדי שנה לעמותות ולמטרות שונות. חשוב לדעת איך לפנות אליהן ויש חברות נפלאות שמלוות עמותות ומסייעות להם בתהליכים השונים. היכרות עם תהליך הפנייה ודיוק של הבקשה מעלים את הסיכוי פי כמה וכמה לקבלת תשובה חיובית.

הקמת עמותה למען ילדים נזקקים: המדריך המלא למתחילים

ניהול שוטף

עמותה היא אולי ארגון ללא מטרות רווח, אך אם היא כוללת עובדים מדובר על עסק לכל דבר ובכל מקרה יש לדווח על כל התרומות שמתקבלות ועל כל ההוצאות השוטפות. בהתחלה אפשר לנסות ולעשות זאת בעצמינו, אך ככל שהעמותה גדלה חשוב לתת את המשימה לאנשי מקצועי מתחום החשבונאות וצריך לזכור שהכול צריך להיות מתועד ומסודר.

לסיכום הדברים – אלו הם שלושת העיקרים כאשר מדברים על הקמה וייסוד של עמותה ולא משנה מהי מטרתה. מכאן מומלץ לצלול לעומק ולהבין בדיוק איך עושים כל חלק, ובהחלט שווה לשקול את האפשרות של סיוע מצד חברות מקצועיות שזהו תחום ההתמחות שלהם.