הילד נפגע מרשלנות רפואית: איך ממשיכים מכאן?

רשלנות רפואית

כהורים יש לנו אינטונאציה פנימית. לא פעם, האינטואיציה אומרת לנו כי הפציעה של הילד התרחשה לא באשמתו, אלא בעקבות רשלנות. כיצד תוכלו להגיש תביעת רשלנות רפואית ולממש את זכויותיו של ילדכם לצורך קבלת פיצוי? להלן הפרטים.

רשלנות רפואית אצל ילדים: כל מה שרציתם לדעת וחששתם לשאול

חוק זכויות הרופא במדינת ישראל קובע כי כל אדם זכאי לקבל טיפול רפואי הולם. החוק כולל גם ילדים, כאשר במקרה הזה נדרש מהרופא לנקוט בפעולות בכדי ליידע את הוריו של הילד בכל הקשור לאבחנה רפואית, הטיפולים וכן ההשלכות של הפרוצדורות הרפואיות. בשנים האחרונות אנו עדים לזינוק במספר התביעות אשר מוגשות בגין רשלנות רפואית אצל ילדים, לרוב בשל אבחון שגוי או טיפול רפואי החורג מהסטנדרט הרפואי המצופה ממנו. ראשית כל, חשוב להדגיש כי כהורים אתם האפוטרופוסים הטבעיים של הילד ומשום כך יכולים להגיש בשמו תביעה. במידה ומדובר בילד מעל גיל 18, מוטלת עליו החובה להגיש את התביעה. תביעת רשלנות רפואית ניתן להגיש עד כשבע שנים לאחור, ובכדי שתוכלו להגיש את התביעה נדרש לקבל ייעוץ משפטי צמוד. ייעוץ בנוגע לרשלנות רפואית ע"י עורכי הדין של  Rlawיאפשר לכם לבחון האם המקרה של הילד שלכם אכן עומד במסגרת של רשלנות רפואית, ובהתאם לכך לקבל החלטה לגבי הגשת התביעה כמו גם גובה הפיצוי, כפי שנפרט בהמשך המדריך.

נגד מי אפשר להגיש תביעת רשלנות רפואית ומה חשוב לדעת?

תביעת רשלנות רפואית ניתן להגיש כנגד הרופא המטפל, הצוות הרפואי, המוסד הרפואי ואפילו המדינה. כל מקרה נבחן לגופו, ולכן באמצעות ייצוג משפטי תוכלו להבין לעומק מהם הצעדים הנדרשים מכם וכיצד תוכלו לממש את זכותו של הילד לקבלת פיצוי. תיקים של רשלנות בכל הקשור לילדים אך גם אצל מבוגרים עלולים לקחת זמן ממושך, בשל איסוף המסמכים התומכים בטענות כמו גם קבלת חוות דעת מרופאים מומחים. בשל העובדה כי הנזקים אשר לכאורה נגרמו לילד משפיעים באופן משמעותי על איכות חייו בעתיד, חשוב להגיש את התביעה בהקדם ולא לעכב את ההליך המשפטי. באמצעות הליווי מצד עורכי דין מומחים לתחום ניתן בסופו של דבר להוכיח בפני בית המשפט כי אכן מדובר במקרה של רשלנות, ובהתאם לכך לקבל פיצוי בהתאם לגובה הנזק ולשיקום אותו נדרש לבצע, לצורך התפתחותו בחייו הבוגרים.

ניהול הליך משפטי מורכב

לסיכום, הגשה של תביעת רשלנות רפואית מהווה את אחת התביעות המורכבות ביותר, בשל הצורך להוכיח לבית המשפט כי אכן הרופא או המוסד הרפואי חרגו מהסטנדרט המקובל. במידה ואכן התביעה תתקבל, סכום הפיצוי יהיה מורכב מהכאב הנגרם לילד, הוצאות רפואיות, אובדן כושר עבודה עתידי, עזרה מהזולת ועוד. זכרו, כאפוטרופסיים של הילד ניתנת לכם הזכות להגיש בשמו תביעה.