באיזה גיל מומלץ לרכוש פלאפון לילדים?

בשורה התחתונה אנו מבקשים את הטוב ביותר עבור הילד שלנו אך הבעיה היא שלא תמיד ברור כיצד נכון לנהוג, ועל כן כאשר הורים תוהים האם לרכוש לילד מכשיר נייד, ממהרות לצוץ לא מעט שאלות, וזאת כי מצד אחד ההורים מבקשים להיות בקשר עם הילד שחוזר מההסעה אך מצד שני הם מודעים לסך הסכנות שטמונות ברשת ואף לסכנת ההתמכרות. אי לכך אם גם אתם מתלבטים בסוגיה זו, ננסה לסייע לכם!

כיתה א' – תחילתו של צורך

הורים רבים מתנגדים להעניק לילדיהם מכשיר נייד, אך מצד שני הם צרכים להיות בקשר עם הילד שזה עתה התחיל לגלות עצמאות, וזאת כי הוא כבר חוזר מבית הספר עם הסעה בזמן שאין איש בבית. מכאן שמקרה שכזה בהחלט מצדיק רכישת מכשיר סלולר, אך פה ראוי לחדד שרצוי להגביל את השימוש ככול הניתן – יש לוודא שהילד לא יגלוש במכשיר, אלא בעיקר יקבל ויוציא שיחות, ופה תשמחו לגלות שיש אפליקציות שמסייעות לחסום מידע שאינו הולם את עולם הילדים, שיש מכשירים שאינם מאפשרים גלישה ואף יש מכשירים ייעודיים לילדים שכוללים לחצן מצוקה (מוציא שיחות ל 4 יעדים שהוגדרו מראש).

כיתה ד' – מתחברים לקבוצות חברתיות

בכיתה ד' הדברים מעט משתנים, פתאום המכשיר הנייד נחוץ, ולא רק בשל צרכים שנוגעים לתקשורת מול ההורים, אלא במקרה זה מדובר בצורך של הילד לשמור על קשר עם חברים לכיתה ובאופן כללי חשוב שהילד יתחבר לעידן הדיגיטלי שבו כולנו חיים. עם זאת, גם פה נדרשת השגחה הורית, כזו שמסבירה לילד ממה עליו להיזהר, אלו מקרים מצריכים שישתף את ההורה, כמה זמן הוא יכול להיות צמוד למכשיר וכדומה.

פלאפון לילדים

שיקולים מסייעים

בהנחה והילד כבר יחסית גדול אך אתם עדיין מתלבטים האם לרכוש עבורו מכשיר, מוטב שתיבחנו עד כמה הילד יודע לשמור על החפצים שלו, עד כמה הילד יודע לשמור על עצמו מול סכנות דיגיטליות, עד כמה הילד יודע לדחות סיפוקים (יודע להניח בצד את המכשיר) ועד כמה הילד יודע לכבד הסכמים. לאחר שתענו על השאלות האלו תבינו שלושה דברים חשובים: האם לרכוש לילד מכשיר, עד כמה להגביל את השימוש במכשיר ועד כמה מומלץ להשקיע במכשיר מתקדם.

אין הכרח? חכו לגיל 9!

שנסכם? לקנות טלפון לילדים זה בהחלט חשוב. מכיתה א' יש לשקול לרכוש לילד מכשיר, ולו בשל צרכים פרקטיים, אך אם צורך זה אינו משחק תפקיד מבחינתכם, תחכו לגיל 9, אם כי גם אז הפעילו שיקול דעת. באופן כללי יש להבין שמכשיר נייד מהווה עבור ילד מספר דברים חשובים, קרי יישור קו עם העולם הטכנולוגי, תחושה שסומכים עליו, יצירת קשר עם חברים ובני משפחה ואף תחושת ביטחון, אך כמובן שתמיד עלינו ההורים לקבוע גבולות ואף טרם הרכישה. מה עוד? עלינו ההורים חלה מחויבות להוות דוגמה אישית (למשל לא לשבת עם המכשיר בעת ארוחה משפחתית) ואף עלינו ההורים להסביר לילד מהן הסכנות הכרוכות באותו מכשיר שנראה תמים, אך שמסתיר סכנות בריאותיות ונפשיות.