הפרעת OCD בקרב ילדים: מדוע זה קורה?

הילד סובל מהפרעה אובססיבית טורדנית, או בשם שכולנו מכירים, OCD? אם כן, קודם כל, דעו לכם שניתן לצלוח את ההפרעה הזו מבלי שהיא תהווה פקטור מכריע באופן בו הילד חי ומתנהל. במילים פשוטות יותר, אל תתייאשו ואל תשקעו לדיכאונות. גם לזה ישנם סוגי טיפולים שונים, חלקם אפקטיביים מאוד.

אז מדוע מתפתחת הפרעת OCD אצל ילדים? אין ספק, מדובר במספר אלמנטים המרכיבים את התמונה הזו, חלקם אלמנטים גנטיים. ילדים יכולים לפתח הפרעת OCD בשלבים שונים של התבגרותם, ולפעמים אנשים מפתחים את ההפרעה הזו גם בשלבים מאוחרים יותר של החיים. באופן כללי, אם אתם מעל גילאי 30 ולא פיתחתם עד היום את ההפרעה, היא כנראה כבר לא תופיע.

הפרעת OCD – רק מטען גנטי?

אז, האם ההפרעה מופיעה רק בעקבות מטען גנטי? ובכן, לא רק, אך למטען הגנטי ישנה חשיבות עליונה ומשמעותית. שימו לב שבמקרים מסוימים, ילדים יכולים לפתח הפרעת OCD גם כתוצאה מדחק נפשי. אין ספק, כשילדים לפעמים חווים כל מיני סיטואציות קיצון, אולי אפילו התעללויות רגשיות בבית הספר, הם יכולים לפתח הפרעות כאלו ואחרות, לפעמים אפילו גם OCD.

ההפרעה הזו בהחלט ניתנת לטיפול, לפעמי בעזרת כדורים ולפעמים באמצעות טיפולים קליניים ממושכים, תרגולת ועוד. איזו תרגולת מומלצת עבור טיפול OCD אצל ילדים נכון לשנת 2020? ובכן, זה בהחלט משתנה בהתאם לילד, בהתאם לאופי ההפרעה ובהתאם לנסיבות כלליות אחרות.

הפרעת- OCD בקרב ילדים מדוע זה קורה

איזה סוגי טיפול מומלצים להפרעת OCD אצל ילדים?

באופן כללי, נמצא כי במקרים רבים טיפול CBT עשוי מאוד לעזור. טיפול CBT הוא למעשה טיפול קוגניטיבי הנעשה באמצעות פסיכולוג קוגניטיבי. טיפולי קוגניטיבי מתבסס על כך שככל שנתאמן יותר על מעשים מסוימים, כך הם ישתרשו באופיינו ובשגרתנו.

לדוגמה: מטפל CBT יגיד לילד הסובל מ-OCD ש"זה בסדר לא לשטוף ידיים באובססיביות 30 פעמים ביום". בפועל, בהתחלה המטפל יבקש מהילד לשטוף את הידיים 29 פעמים ביום, אחר כך 28 וכן הלאה.

כמובן שזוהי רק דוגמה, היות ולא כל ילד עם הפרעת OCD מרגיש את הצורך לשטוף ידיים פעמים רבות במהלך היום. הפרעה זו יכולה לקבל ביטויים שונים ומגוונים, החל מטיקים ומצמוצים, עד למעשים אובססיביים של ממש, עוויתות בגוף, חזרתיות שאינה תקינה על משפטים, מחשבות שווא טורדניות ועוד.

עד כמה הילד סובל מההפרעה?

חשוב להבין ולקחת לתשומת ליבכם, ילד אשר סובל מהפרעה זו הוא ילד אשר סובל. נקודה. פשוט סובל. ככל שתקדימו טיפול, כך תוכלו להפיק תוצאות טובות יותר מהטיפול עצמו.

נכון, אפשר גם לעבור טיפול בשלבים מאוחרים יותר של החיים, אך בחיים, כמו בחיים, ככל שמקדימים, ככה צולחים כל תהליך טוב יותר. והכי חשוב, תנו לילד תמיד את התחושה שהוא מתקדם ומנצח את מה שגורם לו לסבל.