מדריך להורים: התנהלות כלכלית נכונה בתוך המשפחה

כל זוג צעיר שמתחיל את החיים המשותפים שלו יחד מגלה במהרה עד כמה יוקר המחייה בישראל עלול להקשות על החיים. תשלומי השכירות או המשכנתא הגדולים, ההוצאות השוטפות של חשמל, ארנונה ומים וכן התעריפים הגבוהים של מוצרי צריכה בסיסיים, יכולים בהחלט להוות אתגר עבור זוגות בתחילת דרכם. ועם כל זה, לפני הילדים זה עוד איכשהו נוח ואפשרי, אבל אחרי שהמשפחה גדלה ומתרחבת זה כבר יכול להפוך לקושי ממשי. האם זה אומר שזה בלתי אפשרי? ממש לא, והורים ששואפים להקל על עצמם את השגרה הכלכלית השוחקת יוכלו לעשות זאת בהחלט אם ילמדו כיצד להתנהל נכון במסגרת המשפחתית. הנה כמה טיפים שיעזרו להורים לעשות את זה ומי שמרגיש צורך להעמיק בהחלט יכול לפנות לייעוץ כלכלי ולרדת לפרטים הקטנים עם איש מקצוע.

להפוך לצרכנים נבונים

הסוויץ' הראשון שכדאי לעשות בראש, זו ההבנה שבכל תחום כספי ניתן לעשות שינוי. אם אתם רגילים לקנות בסופר מסוים, אולי במקום אחר המחירים זולים יותר, אולי החשבונות שאתם משלמים הם גבוהים וספקים אחרים יכולים להציע מחיר אטרקטיבי יותר, ואולי למשל אתם לא צריכים להחזיק שני רכבים בבית ויכולים לחסוך את הדלק והביטוח. הרעיון הוא לזכור תמיד שניתן לעשות שינוי ושלכל דבר שאתם קונים יש כנראה אלטרנטיבה זולה יותר. בראש ובראשונה אנו ממליצים לבדוק סקירות והשוואת באתר "מיי ליסט" לפני רכישות גדולות, צעד שכבר עשוי לחסוך לכם עשרות אלפי שקלים בשנה.

התחילו לחסוך

כשאין ילדים ואנו חיים בשביל עצמנו, חיסכון זה דבר חשוב אבל לא תמיד עניין הכרחי. לעומת זאת, כשכבר יש ילדים צריך תמיד להסתכל קדימה ולזכור שחשוב לשמור עתודות עבורם, בין אם ללימודים בעתיד, קניית בית או רכב, או לכל צרה שלא תבוא, ולכן כדאי להתחיל לחסוך. בראש ובראשונה בדקו את הפנסיה שלכם וודאו שהיא בכלל מופרשת על ידי המעסיק ושאתם נמצאים בתוכנית מספיק טובה. לאחר מכן שווה לראות אם יש לאחד מכם קרן השתלמות, ואם אתם עצמאים, זה בהחלט לא רעיון גרוע לפחות קרן כזאת משלכם. שווה לעשות סקר מקיף ולברר לגבי אפיקי חיסכון משתלמים ולדאוג להפרשה חודשית כבר החל ממחר בבוקר.

תכנון תקציב חודשי

הורים רבים מרגישים שהם עושים את המקסימום כדי להתנהל נכון מבחינה כלכלית ועדיין בכל חודש ההוצאות עולות על ההכנסות. ובכן, זה לא אומר שאתם בזבזנים בהכרח, אלא ככל הנראה שאתם פשוט לא מתכננים קדימה מספיק טוב עם בכלל. מה שקורה לרוב הוא שמגלים בסוף החודש הוצאות חריגות על דברים לא מתכוננים שחלקן יכלו בהחלט להימנע. תכנון מוקדם מאפשר לכם לסמן את ההוצאות ההכרחיות, הדברים החשובים שתרצו להשקיע בהם כרגע והוצאות פחות חשובות שניתן לדחות למועד מאוחר יותר. אם תתמידו בתכנון הזה ותקפידו לעמוד בו, זה משהו שבהחלט יעזור לכם לצמצם הוצאות.

אשראי, הלוואות והתנהלות מול הבנקים

לבסוף, חשוב לדבר על הכלים שברשותנו לניהול כלכלי. נהוג לחשוב שלקיחת הלוואה או הגדלה של מסגרת האשראי זה משהו שהוא בהכרח לא טוב, אבל צריך לזכור שזה בסך הכל עוד כלי שיכול לעזור לנו בהתנהלות הכלכלית. לקיחת הלוואה או הגדלה של מסגרת האשראי יכולה לתת הרבה פעמים אוויר לנשימה וזה משהו שעשוי גם בהחלט להוציא אותנו ממצב כלכלי סבוך, אך חשוב לעשות את זה נכון ומתוך הבנה. אם אתם לא מבינים לעומק את הפרטים של כל צעד כזה, שווה בהחלט לעשות זאת יחד עם יועץ כלכלי שיוכל להסביר את הדברים החשובים. בהצלחה!