מה עדיף, לקנות בחנות או באינטרנט?

רשת האינטרנט מציגה בפנינו כיום עושר אדיר של אפשרויות. בין תחומי אפשרויות אלה, בולטת ופופולארית תמיד רכישת מוצרים שונים. מה לא ניתן לקנות? נראה, כאילו יש שם הכל. ביגוד היא קטגוריה פופולארית במיוחד. כך גם חפצי אמנות שונים וספרים. בקצה העליון של עולם זה, שומעים מדי פעם אנקדוטות על מכירות מיוחדות באינטרנט בסכומי ענק, כמו מכירת מטוס או מכירת עיירה ישנה בארה"ב. במקביל, החנויות הפיזיות עדיין ממשיכות להתקיים. למרות שאתרי המכירות פוגעים בהכנסותיהן כבר שנים, חנויות "רגילות" ממשיכות להיפתח ובחלקן לשרוד ואף להרוויח. אז היכן עדיף לקנות מבין השניים – באינטרנט הקורץ וה"נוצץ"? או בחנויות הוותיקות והמיושנות לכאורה?

מדברים באותה שפה

ישנו היצע אדיר של אתרי מכירות באנגלית – שפה שרוב הישראלים מסתדרים איתה די טוב. שפה זו הפכה לסטנדרט בפועל באינטרנט וגם באתרי המכירות. גם עברית אפשר למצוא באתרי קניות באינטרנט, אם כי הדבר נפוץ פחות. עם זאת נציין כי אם תחפצו לבצע קניות באיביי בעברית, תוכלו לעשות זאת בקלות באמצעות אתר צ'יפסט.

מענה מידי

בחנות פיזית רגילה, ניתן במקרים רבים לקבל את המוצר מיידית, במקום. זאת, בשונה מהזמן הרב שלוקח למוצר שהוזמן להגיע מחו"ל. רשת האינטרנט לעומת זאת, מציעה מענה מידי מהיבט אחר: גישה בכל עת, שבעה ימים בשבוע, 24 שעות ביממה. ונזכיר, כי מדובר בגישה לעסקים בכל רחבי העולם.

משא ומתן

בחנות רגילה, גדול יותר הסיכוי שניתן יהיה להתמקח על המחיר, אלא אם כן מדובר ברשת גדולה. באתרי המכירות, אל תחפשו את האפשרות "תעשה לי מחיר". אין כזו. מצד שני, באינטרנט קל יותר למצוא מוצרים במחיר זול יותר. זאת, תודות להיצע הרב מאוד של מוצרים ולמכירה בכמויות גדולות במיוחד.

לקנות בחנות או באינטרנט

חוויית השופינג

סיבוב בין חנויות, בעיר או בקניון, מהווה בעצם מען "טיול" עירוני חביב. הוא מאפשר לראות חנויות חדשות שנפתחו, שינויים בחנויות קיימות ודברים חדשים בעיר בכלל. שופינג פיזי רגיל, מספק הזדמנות פז לעצור ולקנות פלאפל או פיצה, להיתקל בחברים שלא ראינו שנים, להיכנס לבית קפה לאספרסו ועוד. כל עוד לא מדובר בימי חמסין, זה נחמד.

לחו"ל מהכורסא

מצד שני, חיפוש ממושך ולא מוצלח בחנויות פיזיות עשוי להיות דבר מייגע למדי. הרבה יותר קל ומהיר, לעבור על מוצרים באינטרנט ולהזמין דרכו.

טוב מראה עיניים

עם כל הכבוד לאינטרנט, אין תחליף למצב בו רואים בעיניים את המוכר, החנות והמוצר. בחנות רגילה, ניתן גם לנסות את המוצר – היבט קריטי לגבי בגדים.

ביטול והחזרה

חוק הגנת הצרכן מקל על ביטול עסקה שבוצעה דרך האינטרנט ("עסקת מכר מרחוק"), ביחס לעסקה רגילה בחנות. הוא מאפשר החזרת מוצר תוך 14 יום ללא הסבר וקבלת החזר כספי (ממנו עשויים לרדת דמי ביטול).