בטיחות ילדים ברכב: כללי הברזל שכל הורה צריך להכיר

נהיגה ברכב היא בשורה התחתונה דבר מסוכן אך במקרים רבים היא הכרח. בנסיעות משפחתיות ונסיעות הכוללות ילדים קטנים המודעות לסיכונים חייבת להיות גבוהה עוד יותר כדי להגן על הדבר היקר ביותר בחיים שלנו.

הרלב"ד, אשר דואגת לביטחון שלנו בכבישים, מספקת את כל המידע על בטיחות ילדים ברכב. יש כמה טיפים שימושיים בנושא בטיחות ילדים ברכב שכדאי להכיר, ובמאמר זה נרחיב על הטיפים והכללים שחשוב לשמור עליהם בשביל להבטיח את בטיחות ילדיכם.

התאמת מושב הבטיחות לגיל הילד ומשקלו

ילדים, פעוטות ותינוקות לא יושבים סתם כך על המושב וחשוב להתאים את מושב הבטיחות לגיל הילד ומשקלו. אלו סוגי המושבים הקיימים והתאמתם לגילאים:

סלקל:

מושב הבטיחות לתינוקות מגיל לידה ועד מגבלת המשקל המצוינת על הסלקל. התקנתו של הסלקל היא כנגד כיוון התנועה, כלומר עם הפנים למושב הרכב. הגבלת הגיל על סלקל היא עד גיל 3, או עד שהילד מגיע לסף המשקל המצוין על הסלקל.

 

מושב בטיחות משולב:

מושב בטיחות המיועד לילדים מגיל 3 או מסף משקל מסוים ועד גיל 5 או הגעה למגבלת המשקל של הכיסא. עד גיל שנתיים ההתקנה היא נגד כיוון התנועה, ומגיל שנתיים והלאה ההתקנה היא עם כיוון התנועה.

בוסטר עם רצועות פנימיות:

מיועד לילדים מגיל שנתיים עד גיל 5 או עד משקל הסף של הבוסטר. לבוסטר מסוג זה צריך להיות גב.

בוסטר ללא רצועות פנימיות:

מיועדים לילדים בין גיל 5 לגיל 10. ישנם בוסטרים עם או בלי גב.

לפני הנסיעה

מומלץ לתכנן את נתיב הנסיעה כבר בבית ולא תוך כדי הנסיעה, וניתן להשתמש למטרה זו באפליקציות ניווט שונות כגון ווייז או גוגל מפות אותן תפעילו לפני תחילת הנסיעה. אם יש צורך, תכננו נקודות עצירה בדרך ושימו לב שנקודות עצירה אלו הם רק במקומות מוסדרים ובטוחים לעצירה, כגון חניונים או תחנות דלק.

מומלץ לארגן עיסוקים לילדים במהלך הנסיעה כדי שתוכלו לתת את מירב תשומת ליבכם לנסיעה ובכך להבטיח את בטיחותה. עיסוקים אלו יכולים לכלול משחקים, טאבלטים, ספרים, נשנושים וכדומה.

חשוב מאוד לוודא לפני תחילת הנסיעה שכל הנוסעים ברכב חגורים: המבוגרים בחגורות הבטיחות של הרכב, והילדים בחגורות הבטיחות במושבים המותאמים לגילם ומשקלם. שימו לב שהחגירה נעשית בצורה נכונה ובטוחה, ולא די שאתם חגורים – יש להיות חגורים נכון, מלפנים ומאחור.

טיפים לבטיחות במהלך הנסיעה

ראשית כל, השמירה על כללי הבטיחות בדרכים היא לא בגדר המלצה אלא חובה לפי חוק. כשהילדים שלכם מעורבים בנסיעה החשיבות עולה עשרות מונים. זכרו את המחויבות שלכם כלפי ילדיכם ואל תקלו ראש בכללי בטיחות בדרכים.

כדי שלא יהיו הסחות לנהג, חשוב ליצור ברכב אווירה רגועה. התייחסנו לפעילויות ועיסוקים שניתן לספק לילדים: חשבו מראש מהו עיסוק טוב לילדים שיוכל לשחרר אתכם מהסחות דעת ויאפשר לכם להתרכז בדרך.

הכניסה והיציאה מהרכב אך ורק מצד המדרכה.

במידה ואתם מרגישים עייפים התחלפו עם נהג אחר בנהיגה. ניתן לעצור להתרעננות במקום מוסדר ובטוח הרחק מהכביש.

אלא אם זו הברירה האחרונה, לא עוצרים מכל סיבה בשול הדרך. אם אין ברירה ויש מקרה חירומי המחייב אתכם לעצור בשול הדרך, פעלו בהתאם לכללים:

  • הפעילו אורות חירום מהבהבים
  • לבשו אפוד זוהר
  • צאו מהרכב במהירות ובזהירות
  • הציבו משולש אזהרה מאחורי הרכב
  • ככל שיש גדר בטיחות, עמדו מעבר לה מצידה הימני של הדרך
  • התקשרו לאחד ממוקדי החירום הרלוונטיים, כגון משטרת ישראל, נת"י, כביש 6, נתיבי איילון או מד"א.

אסור בשום פנים ואופן

אנחנו ממליצים מכל הלב לא להתחיל נסיעה לפני שכולם חגורים, להניח את הטלפון בצד ולא להתעסק איתו תוך כדי נסיעה. כדאי להימנע מנהיגה כשעייפים ולא לעצור בשולי הדרך אם אין מסיבה מוצדקת לכך.

נסיעה בטוחה ומהנה.