כבר לא מתלבטים: איך לגוון את הסנדוויצ'ים של הילדים?

אם גם אתם הורים לילדים בגילאי בית ספר, את הסיטואציה המתסכלת הבאה אתם וודאי מכירים. אתם פותחים את התיק של הילד בסוף יום הלימודים כשהוא חוזר הביתה, ומגלים את הסנדוויץ" שהכנתם עבורו ממש באותו המקום כפי שהיה כשהוא לא נגע בו בכלל. ובכן, אם התופעה הזו מתרחשת באופן קבוע הסיבה לכך עשויה להיות בעיות שונות עם אוכל אצל הילד, אבל ברוב המקרים, במיוחד אצל ילדים שאוכלים כרגיל בכל שאר הזמן, הסיבה היא סוג של שעמום מצד הילד שכבר לא נהנה מאותם הכריכים השגרתיים שהוא מקבל יום אחר יום. למרבה המזל, דווקא את הבעיה הזו אפשר לפתור יחסית בקלות ויש לא מעט דרכים שונות לגוון את הכריכים. אנו רוצים לחלוק אתכם כעת כמה רעיונות מנצחים שיהפכו כל כריך לחגיגה טעימה.

כריך עם נקניק – ככה תכינו אותו

ילדים שאוהבים בשר אוהבים לרוב סנדוויץ' עם נקניק, אבל גם כאן הם עשויים בהחלט להשתעמם ולמצות בשלב מסוים. כדי שזה לא יקרה, חשוב לבחור בראש ובראשונה נקניק איכותי כדוגמת סלמי מבית זוגלובק שהוא נקניק איכותי עם טעמים עשירים. מכאן, כל שעליכם לעשות זה לדאוג לכריך מיוחד ושונה. בשלב הראשון שווה לבחור בלחם טרי ואיכותי – ג'בטה או מחמצת מהמאפייה במקום לחם פרוס רגיל. מכאן, מומלץ לגוון את הממרחים ולא ללכת על דברים בנאליים כמו חומוס מקופסא, אלא להכין איולי טעים ולהוסיף תוספות כמו פרוסות חסה טריות, מלפפונים חמוצים, פרוסות עגבנייה וכן הלאה.

כבר לא מתלבטים: איך לגוון את הסנדוויצ'ים של הילדים?

מעוך וחרוך – טוסטים טעימים

עוד אפשרות להפוך את הסנדוויץ' למיוחד יותר, היא להגיש אותו בצורה של טוסט. עם זאת, גם אנחנו בתור הורים יודעים שכאשר צריך לארוז אותו, זה לא תמיד יוצא טוב ולכן אנו רוצים ללמד אתכם את הטכניקה הנכונה לאריזת טוסטים. משתמשים כידוע בנייר כסף שישמור על החום, אך כדי שהטוסט לא יצא "מושי" כשנרצה לאכול אותו, יש לעשות כמה חורים בנייר קודם לכן. מעבר לכך, שווה לפנק ולשים דברים כמו רוטב צ'ילי מתוק, ביצה קשה, טונה וכן גבינות מיוחדות כמו גאודה עיזים כשמכינים טוסטים ולא להתפשר על טוסט משעמם ורגיל עם גבינה צהובה ורסק עגבניות או קטשופ בלבד.

כריכים מתוקים

סנדוויץ' עם ממרחים מתוקים זו גם אופציה די קבועה באוכל שאנו מכינים לילדים וגם כאן אפשר לגוון, במיוחד אם הם כבר משתעממים מהכריכים הרגילים עם שוקולד השחר או נוטלה (ההכנה היא פשוטה וכיפית, ותוכלו להפוך אותה לפעילות ביתית עם הילדים). אפשרות ראשונה למשל היא לתת להם כריכים שהם עדיין לא מכירים, כמו סנדוויץ' חמאת בוטנים וריבה שהוא מוכר במיוחד בארצות הברית, אבל הרבה פחות כאן אצלנו בישראל. אפשרויות נוספות הן ממרח שוקולד לבן, ממרחי תמרים ועוד. כמו כן ניתן לשדרג ולהוסיף בפנים שברי קורנפלקס, פקאן מסוכר, בוטנים ועוד. לבסוף, אפשרות נהדרת לשדרוג של כריכים מהסוג הזה היא הכנה שלהם כטוסט, רק אל תשכחו את הטיפ החשוב לאריזה שחלקנו קודם.

הכל מתחיל במראה

לסיכום, חשוב לזכור שהרבה פעמים הכל מתחיל במראה של הכריך. אם ארוז בצורה לא מגרה ומשעממת, יש סיכוי שזאת הסיבה שהילדים לא יאכלו אותו, אפילו אם הוא מאד טעים. השקיעו בקופסאות מיוחדות עם שם הילד ובמדבקות. הכניסו מדי פעם מסר אישי בפתק והוסיפו לצד הכריך גם תוספות בריאות וטעימות כמו ירקות או פירות חתוכים.

האמת היא שברגע שמבינים איך, זה לא מסובך לגוון את הכריכים של הילדים ולעודד אותם לאכול. בהצלחה!