בדקנו: באילו מצבים פרוביוטיקה יכולה לסייע לילדים?

הורים רבים חוששים לתת פרוביוטיקה לילדיהם, אך היא יכולה לסייע למגוון מצבים בריאותיים ולמנוע מחלות רבות. איך פרוביוטיקה יכולה להועיל לבריאות הילד? כיצד אפשר לבחור פרוביוטיקה לילדים? כל התשובות ומידע נוסף במאמר שלפניכם.

מהי פרוביוטיקה?

פרוביוטיקה הינה קבוצת חיידקים "טובים" שנמצאים בגופנו באופן טבעי במעי הגס, אשר מפרקים את המזון שאנחנו אוכלים וממצים ממנו את כל החומרים החיוניים שהגוף צריך. החיידקים ה"טובים" הללו מנטרלים את החיידקים ה"רעים" בגוף שאחראים למחלות ולמצבים רפואיים אחרים, וכן מסייעים לעיכול ופירוק המזון במערכת העיכול.

כיצד פרוביוטיקה יכולה לסייע לילדים?

הוספת תוסף פרוביוטיקה לילדים ולתינוקות שומרת על איזון תקין של החיידקים במערכת העיכול ותומכת בבריאות שלהם במגוון דרכים:

  • חיזוק מערכת החיסוןילדים רבים סובלים בחורף מצינון, שיעול וליחה, אך הוספת פרוביוטיקה מעשירה את הגוף שלהם בחיידקים "טובים" אשר מחזקים את מערכת החיסון ומסייעים בהתמודדות עם תסמיני החורף השונים.
  • תמיכה בגוף בעת נטילת אנטיביוטיקה – טיפול אנטיביוטי מחסל חיידקים "רעים" אך גם "טובים". לכן, נטילת פרוביוטיקה נכונה לצד הטיפול האנטיביוטי מפחיתה את תופעות הלוואי של האנטיביוטיקה ומייעלת את הפעילות שלה.
  • גזים וקוליק – תינוק הנמצא בשלושת חודשיו הראשונים הינו בעל סיכוי גבוה לחוות גזים וקוליק, המתאפיינים בכאבי בטן חזקים, בכי מופרד, עוויתות ואגרופים קפוצים. נטילת פרוביוטיקה עשויה להקל על תופעות אלה ולהיות יעילה כנגד קוליק וגזים.
  • בריאות העור – ילדים רבים חווים בשנותיהם הראשונות מגרד ותפרחת בעור. פרוביוטיקה לילדים מועילה בהפחתת תפרחת חיתולים ובעיות בעור התינוק, וכן עשויה לסייע לילדים הסובלים מתופעות עוריות שונות.
  • שלשולים ועצירות – ילדים רבים חווים שלשולים או הקאות, לרוב כתוצאה מהידבקות בחיידקים או וירוסים שונים. פרוביוטיקה לילדים מסייעת לאזן את מערכת העיכול, מקצרת את משך זמן המחלה ומפחיתה מהעוצמה שלה.
  • מחלות מעי דלקתיות – אחד הגורמים העיקריים למחלות מעי דלקתיות הינה הרכב פלורת המעיים, כלומר הרכב החיידקים הנמצאים במעיים. מתן פרוביוטיקה לתינוק או לילד יכולה לגרום לשינוי חיובי בהרכב הפלורה ועשויה להפחית את פעילות המחלה או להאריך את משך ההפוגות שלה.

כיצד לבחור פרוביוטיקה לילדים?

אחת הבעיות המשמעותיות בטיפולים פרוביוטיים היא העובדה שיש סוגים רבים של חיידקים, ולכן חשוב מאוד לחקור ולאפיין כל זן כדי לדעת מה תפקידו בגוף ואיך אפשר להשתמש בו באופן מושכל ובטוח. בעת בחירת תוסף פרוביוטי, ישנם מספר קריטריונים אליהם חשוב לשים לב:

  • כמות החיידקים – שטח פני המעי הוא עצום, אז כדי לייעל את ההשפעה של מנת הפרוביוטיקה כדאי לוודא שהיא מכילה כמות גבוהה של חיידקים פרוביוטיים. הכמויות יכולות לנוע בין 2 מיליארד ועד 50 מיליארד חיידקים.
  • סוגי החיידקים – זנים שונים של חיידקים נצמדים לחלקים שונים לאורך המעי, ונותנים מענה לבעיות בריאותיות אחרות. ככל שהתוסף הפרוביוטי מכיל יותר זני חיידקים, כך הם יתפזרו בצורה שווה במעי ויסייעו במלחמה נגד החיידקים "הרעים" ביעילות גבוהה יותר.
  • ציפוי החיידקים – הקיבה במערכת העיכול הינה בעלת חומציות גבוהה, מה שמאפשר לה לנטרל כניסת חיידקים חיצוניים לגוף ובכך מגנה מפני מחלות, אך גם חוסמת ומשמידה את החיידקים הידידותיים שלא מצליחים להגיע עד למעי ולפעול שם. כדי להגן על החיידקים הפרוביוטיים, פותחו ציפויים מיוחדים המתפרקים בסביבה הלא-חומצית של המעי, ובכך מאפשרים לכמות גבוהה של חיידקים פרוביוטיים להגיע לאזורי המטרה בקיבה.

לסיכום

פרוביוטיקה הינה מושבה של חיידקים "טובים" המסייעת למבוגרים ולילדים במגוון מצבים רפואיים. פרוביוטיקה לילדים עוזרת לחיזוק מערכת החיסון, תומכת בגוף במקביל לאנטיביוטיקה, מקלה על גזים, שלשולים ועצירות, מסייעת לבריאות העור ומונעת מחלות מעי דלקתיות. בעת בחירת תוסף פרוביוטי חשוב לשים לב לכמות החיידקים, סוגי החיידקים ואיכות הציפוי שלהם, כדי להבטיח את יעילות התוסף כנגד מצבים שונים.

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.